Aan de slag bij Uitgeverij Lemniscaat

19 november 2020

Wat een droombaan: werken bij Uitgeverij Lemniscaat. Afgelopen week tekende ik het contract en dronken we (op minstens 1,5 meter afstand) champagne. Ik heb er zin in!

Droombaan in Rotterdam

De cirkel is rond. Ruim 10 jaar geleden solliciteerde ik op mijn droombaan. Helaas had ik destijds te weinig ervaring voor de functie bij Uitgeverij Lemniscaat. Wel startte ik in de literaire sector. Eerst als communicatiemedewerker bij het Lezersfeest en Bibliotheek Rotterdam en later ook bij onder meer Bibliotheek Schiedam en Poetry International. Deze maand werd mijn droom alsnog werkelijkheid.

Uitgeverij Lemniscaat

Uitgeverij Lemniscaat benaderde me namelijk om het team te versterken. Een van de oudste en bekendste kinderboekenuitgevers van Nederland. Ik sprong een gat in de lucht! Vanaf januari ben ik verantwoordelijk voor de marketing en promotie voor kind en jeugd. Vanuit het Rotterdamse Kralingen mag ik aan de slag met kleurrijke prentenboeken, vrolijke kinder- en jeugdboeken, bijzondere non-fictie voor kinderen en young adult literatuur.

Antieke en vintage sieraden

Mijn andere droombaan bestaat uit het handelen in antieke en vintage sieraden. Naast het werk voor Uitgeverij Lemniscaat blijf ik daarmee bezig. Je vindt me één dag per week in mijn studio in Rotterdam-Noord. Met mijn neus in de geschiedenisboeken of actief op veilingsites. Deze dag blijft volledig in het teken staan van sieraden. Kom je ze passen? In mijn online shop zie je wat er momenteel beschikbaar is.

Afbeelding: De Gruffalo door Axel Scheffler