Alternatieve inJazz editie in 2020

6 april 2020

Dit jaar zal inJazz helaas niet plaatsvinden in de vorm die je gewend bent. Hoe spijtig ons team dat ook vindt, we willen je nu alvast op de hoogte brengen van deze verandering. 

Verschillende scenario’s

Zoals je wellicht weet ben ik verantwoordelijk voor de marketing en communicatie van dit grote, Nederlandse jazz showcase- en netwerkevenement. De afgelopen twee weken hebben we via online overleggen diverse scenario’s besproken. Bestaat de mogelijkheid dat inJazz toch eind juni kan plaatsvinden? Verplaatsen we voor de zekerheid het evenement richting het najaar? Of slaan we zelfs een jaar over? Op basis van onze overleggen en de uiteindelijke beslissing heb ik alle teksten geschreven. Mails voor de direct betrokkenen zoals het bestuur, de partners en muzikanten, maar ook de online berichtgeving voor het publiek. Vandaag hebben we iedereen op de hoogte gebracht.

Geen live editie in juni

We hebben de knoop doorgehakt om geen live editie te organiseren op 25 en 26 juni 2020 in Rotterdam. Het was en is voor ons erg lastig om afspraken te maken om zo tot een inhoudelijk sterk evenement te komen. We kunnen ook niet garanderen dat alle internationale gasten en partners erbij kunnen zijn. Daarnaast vinden we het in de huidige situatie niet verantwoord om een grote groep mensen bij elkaar te brengen.  

Een inJazz waardige online versie

Uiteraard zit ons team niet stil. Juist in deze tijd vinden we het heel belangrijk om vooruit te kijken en met elkaar vindingrijke en creatieve ideeën te delen. We werken achter de schermen vol goede moed door aan een alternatief voor dit jaar. Een inJazz-waardig evenement in 2020: we gaan online! Laat je 25 en 26 juni in je agenda staan? We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen via www.injazz.nl en de inJazz e-mailnieuwsbrief en social media. 

Creatief en daadkrachtig team

Hoe verdrietig ik de situatie ook vind – want hoe fijn is het om festivals en conferenties te bezoeken – ik weet zeker dat we online gaan knallen! Ik ben blij om onderdeel te zijn van zo’n creatief en daadkrachtig team.

Foto: inJazz 2019 – Maarten van Haaff