Neem contact op

Antieke broche met opaal

Zie je die regenboog in de opaal? Afhankelijk van het licht flitsen verschillende kleuren rond in de edelsteen. ‘Opalescentie’ wordt dit bonte kleurenspel genoemd. Begin 1900 waren vooral melkwitte opalen erg geliefd. Als ik deze broche nu aan kinderen laat zien wijzen ze altijd gelijk naar de ‘unicorn steen’. 😉

De broche ziet er zo modern uit, maar is toch echt antiek. De makers ervan zijn Walter Hayes Rabone en Frank Rabone. Ze werkten samen in Birmingham tussen 1911 en 1918. Onder de naam Jewellers and Silversmiths hadden ze een winkel op de Frederick Street 47, 48 en 49. Onder de naam W.H. & F. Rabone/ Albion Chain Company werkten ze op de Albion Street 37, 38 en 39. Op een van deze twee locaties is de broche vervaardigd. Wat er precies mis is gegaan tussen de Rabones is niet helemaal duidelijk. Wel valt in The London Gazette van 9 april 1918 te lezen dat hun partnerschap per 31 maart 1918 komt te vervallen. Met wederzijdse instemming, dat dan weer wel. En iets over schulden aan de zaak van de ene Rabone aan de andere – daar zat vast de angel.

Een kleine heads up. Opaal is fragiel en reageert op grote temperatuurschommelingen. Schoonmaken doe je daarom alleen met lauw zeepwater. Zou je het bij de juwelier laten schoonmaken in de ultrasoonreiniger, dan kunnen er breuken in de opaal ontstaan.

DETAILS

Prijs: €475 (inclusief certificaat van echtheid en eco sieradendoosje)
Antiek: 1911 – 1918
Materiaal: 9 karaat goud met een 0.6  karaat cabochon geslepen opaal
Conditie: in zeer goede staat, vertoont alleen wat kleine krasjes
Maat: 4,5 cm lang x 0,5 cm breed

SHOP

Stuur een e-mail naar post@kimvanzweeden.nl als je de broche wil kopen. First come, first serve!

CERIFICAAT VAN ECHTHEID

Alle sieraden met edelstenen in mijn online shop zijn door een gediplomeerde expert met tientallen jaren ervaring beoordeeld. Bij jouw aankoop ontvang je een officieel certificaat van echtheid met stempel en handtekening. Zo weet je precies wat voor soort edelsteen het is. En die zekerheid, dat geeft ons allebei een fijn gevoel!