SOLD – Antieke gifring met amethist en parels

Gevaarlijk mooi, deze gifring. En een beetje macaber. Maar misschien stop je er geen gif in? In de Middeleeuwen bestonden soortgelijke ringen al. In een klein en geheim compartiment bewaarde je bijvoorbeeld een reliek. Een plukje haar, een botje of een tand van een heilige. Dit zou de drager beschermen tegen onheil. Later in de tijd zag je ook sieraden waar iets in werd bewaard om sentimentele redenen. Een portretje bijvoorbeeld, van je geliefde of van je kind.

Misschien geef je het liever een praktische bestemming? Verstop je je anticonceptiepil erin als je een avondje van huis blijft. Of een strookje met daarop een belangrijk alarmnummer of een wachtwoord. Ik verzin maar iets. Je hoeft natuurlijk niks met dat geheimzinnige vakje te doen. Je kunt ook gewoon genieten van de schoonheid van de ring. Hoe prachtig paars en helder de amethist is en hoe wit en glanzend de pareltjes.

Kanttekening: het dekseltje beweegt ietwat. Geen zorgen: het gaat absoluut niet uit zichzelf open. Je klikt het stevig dicht. Je hoort het zelfs klikken. Mijn vaste goudsmid heeft de ring nagekeken. Zij geeft aan dat het inderdaad goed opent en sluit. Het beweegt alleen een klein beetje omdat de maker het dekseltje er destijds niet ‘pietjeprecieskeurig’ op heeft gezet. Dat is stom, maar daar kunnen we mee leven. De ring blijft oogverblindend mooi!

DETAILS

Prijs: VERKOCHT
Maat: 20 1/4 (kan tot maat 18 verkleind worden)
Materiaal: 18 karaat goud met 0.48 karaat onbehandelde, facetgeslepen amethist en twee gehalveerde zaadpareltjes à 0.1 karaat per parel
Antiek: circa 1910
Conditie: zeer goed, zie opmerking over het dekseltje in bovenstaande omschrijving

SHOP

Deze ring is verkocht.

CERTIFICAAT VAN ECHTHEID

Alle sieraden met edelstenen in mijn online shop zijn door een gediplomeerde expert met tientallen jaren ervaring beoordeeld. Bij jouw aankoop ontvang je een officieel certificaat van echtheid met stempel en handtekening. Zo weet je precies wat voor soort edelsteen het is. En die zekerheid, dat geeft ons allebei een fijn gevoel!