SOLD – Antieke half eternity ring met parels

Wat hebben Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor en Jackie Kennedy met elkaar gemeen? Alle drie waren ze groot liefhebber van de Akoya parel. Ik snap wel waarom. Kijk maar eens goed naar het luster van de queen of gems. Zilverwit met een roze boventoon. Deze antieke ring met luxe uitstraling had de beroemdheden absoluut niet misstaan. Ze is rond 1910 gemaakt in Engeland, nog voor de dames geboren waren. De ring heeft de perfecte pasvorm. Ze omhult je vinger nauwsluitend en zit daardoor extra fijn.

Nog even terug naar de parels. De Akoya staat bekend om haar kleurrijke glans en de hoge kwaliteit. Op de studiofoto’s lijken de parels wit. Ideaal om alle details goed te kunnen bekijken. Op de foto’s met de modellen zie je hoe prachtig het luster met zilvertinten en het roze reageert op natuurlijke daglicht.

Wist je dat de allereerste gekweekte Akoya parel uit Japan komt? En om heel precies te zijn uit de prefectuur Mie in de Kansai-regio op Honshu. Kokichi Mikimoto groeide op in een horecafamilie, maar maakte hier meer dan een eeuw geleden zijn levenswerk van. Mocht je ooit in de buurt zijn van het Mikimoto Pearl Island, net buiten de kust van Toba, dan kun je daar het parelmuseum bezoeken waar ze prachtige antieke sieraden tentoonstellen.

Bij het museum geven ze demonstraties parelduiken. Misschien heb je er wel eens van gehoord? Heel vroeger werden Ama’s, vrouwelijke duikers, ingezet om de parels op te duiken en de oesters opnieuw aan het werk te zetten. Heel indrukwekkend als je ziet hoe diep ze duiken en hoe lang ze onder water zijn zonder ook maar een duikfles of vinnen. In traditionele witte kleding, waarmee ze haaien afschrikken, gingen de vrouwen aan het werk. De Ama’s hebben een fundamentele rol gespeeld in het kweken van parels.

DETAILS

Antiek: circa 1910
Materiaal: 18 karaat goud en halve, onbehandelde Akoya parels (voor het zetten gehalveerd) in het wit met een roze boventoon (centrale parel: 0.50 ct/ parels links en rechts midden per stuk.: 0.35 ct/ parels links en rechts einde per stuk: 0.25 ct)
Conditie: uitstekend
Maat: 19

SHOP

Deze ring is verkocht.

CERTIFICAAT VAN ECHTHEID

Alle sieraden met edelstenen in mijn online shop zijn door een gediplomeerde expert met tientallen jaren ervaring beoordeeld. Bij jouw aankoop ontvang je een officieel certificaat van echtheid met stempel en handtekening. Zo weet je precies wat voor soort edelsteen het is. En die zekerheid, dat geeft ons allebei een fijn gevoel!