Neem contact op

SOLD – Antieke oorbellen met opaal en granaat

Afhankelijk van het licht tonen de oorbellen alle kleuren van de regenboog. Gekscherend noem ik opalen weleens ‘unicorn stones’. De opalen van deze oorbellen neigen het meest naar de kleuren groen, blauw en rood. Haast niet vast te leggen met studiolicht. Vandaar ook nog een aantal foto’s met daglicht. In het hart van beide oorbellen vind je een kleine, donkerrode granaat.

De opalen lijken een beetje te zweven. Dit komt door de prong setting waarbij kleine klauwtjes, tanden genoemd, de edelstenen op hun plek houden. Erg populair in de 19e eeuw. Helemaal toen Charles Tiffany van Tiffany & Co in 1886 de iconische Tiffany Setting introduceerde. In de verlovingsring die hij ontwerp verheffen zes minimalistische tanden een diamant boven de band. Bij de oorbellen in mijn shop zijn er minimaal 8 tandjes per opaal.

Dit ontwerp doet me denken aan een bloem. Pijlkruid, om precies te zijn. Een waterplant met bloemen die drie witte kroonbladeren en een donker hart bevatten. En dat is niet zo gek. De natuur was een grote inspiratiebron voor de sieradenmode in de Victoriaanse tijd (1837 -1901). Insecten, slangen, bloemen en zelfs bomen: alles kon.

DETAILS

Antiek: circa 1880
Materiaal: 18 karaat goud, 6 opalen (cabochon, 0.36 karaat) en 2 granaten (cabochon, 0.04 karaat)
Conditie: uitstekend (als nieuw!)
Maat: de diameter is 9 mm

SHOP

Deze oorbellen zijn verkocht.

CERTIFICAAT VAN ECHTHEID

Alle sieraden met edelstenen in mijn online shop zijn door een gediplomeerde expert met tientallen jaren ervaring beoordeeld. Bij jouw aankoop ontvang je een officieel certificaat van echtheid met stempel en handtekening. Zo weet je precies wat voor soort edelsteen het is. En die zekerheid, dat geeft ons allebei een fijn gevoel!