Neem contact op

SOLD – Antieke ring met bloedkoraal

Deze antieke ring met bloedkoraal komt uit een chique Rotterdamse erfenis. Ze is al vele jaren op deze wereld, maar oogt nog altijd ontzettend modern.

Ik zie het helemaal voor me. Reis je mee terug in de tijd? Een jongedame uit Rotterdam laat haar koffers zorgvuldig inpakken voor een verre reis naar New York. Haar pastelroze, mouwloze jurk met witte stippen gaat mee, net als haar beige mantelpak. En natuurlijk de bijbehorende broches. Haar meest dierbare sieraad houdt ze dichtbij zich, rond haar vinger. Het is een erfstuk van haar ouders, die ze helaas allebei moet missen. Vooral op een dag als vandaag doet het pijn. Het is 3 september 1959. Ze mag met haar verloofde als een van de eerste passagiers aan boord van het ss Rotterdam. ‘Het schip van morgen… reeds vandaag.’ Een spannende en luxe reis richting haar nieuwe schoonouders in Amerika. Richting haar nieuwe leven. Aan het einde van de loopplank wordt ze hartelijk begroet door gezaghebber Bouwman. Ook aan boord is kroonprinses Beatrix, even oud als zijzelf. Samen genieten ze van de zonnige reis, het buitenzwembad gevuld met zeewater, potjes shuffleboard en van alle kunstwerken in ‘La Grande Dame’. Na enkele dagen verschijnt het vrijheidsbeeld in de verte. Precies op schema vaart het ss Rotterdam er op 11 september langs, zo de haven van New York in. Een nieuwe toekomst ligt recht voor haar. Nerveus speelt ze met de ring rond haar vinger.

DETAILS

Prijs: VERKOCHT
Antiek: Nederlands, circa 1900 – 1910
Maat: 17 (kan kleiner of groter gemaakt worden)
Materiaal: 14 karaat goud met 3.8 karaat onbehandelde bloedkoraal
Conditie: uitstekend

SHOP

Deze ring is verkocht.

CERTIFICAAT VAN ECHTHEID

Alle sieraden met edelstenen in mijn online shop zijn door een gediplomeerde expert met tientallen jaren ervaring beoordeeld. Bij jouw aankoop ontvang je een officieel certificaat van echtheid met stempel en handtekening. Zo weet je precies wat voor soort edelsteen het is. En die zekerheid, dat geeft ons allebei een fijn gevoel!