SOLD – Antieke ring met mosagaat

Mosgaat heeft iets magisch. Alsof er piepkleine bomen en planten zijn opgesloten in een transparante steen. Miniatuurtekeningen door moeder natuur. Het is geen echt mos. Wat je ziet in de steen van deze ring zijn zogenaamde insluitsels die naast groen ook rood of bruin van kleur kunnen zijn. Of een beetje oranje in dit geval.

Door de eeuwen heen beweren sommigen dat de steen geluk brengt, anderen zeggen dat het helende krachten bevat. Ik vind het vooral betoverend mooi.

In de achttiende eeuw was de edelsteen zelfs zo populair, dat deze werd nagemaakt met ongebruikelijke materialen. Zo vind je in de collectie van het British Museum in Londen een ring met wat lijkt op mosagaat. De omschrijving luidt: “Embroidered silk with hair, enclosed under glass and bordered with flat-cut topazes. This sort of minute, time-consuming work was designed to occupy over-abundant leisure.” Ook erg gaaf, al gaat er wat mij betreft niets boven natuurlijk ontstaan mosagaat!

Deze antieke ring is in Nederland gemaakt.

DETAILS

Materiaal: 14 karaat geelgoud met 6.1 karaat mosagaat (onbehandeld, cabochon geslepen)
Antiek: circa 1900 – 1910
Conditie: zeer goed
Maat: 16 (kan kleiner of groter worden gemaakt)

SHOP

Deze ring is verkocht.

CERTIFICAAT VAN ECHTHEID

Alle sieraden met edelstenen in mijn online shop zijn door een gediplomeerde expert met tientallen jaren ervaring beoordeeld. Bij jouw aankoop ontvang je een officieel certificaat van echtheid met stempel en handtekening. Zo weet je precies wat voor soort edelsteen het is. En die zekerheid, dat geeft ons allebei een fijn gevoel!