SOLD – Antieke ring met turquoise en diamant

Een modern briljant geslepen diamant, die ken je denk ik wel. In het midden van deze antieke ring vind je de voorloper daarvan: een old European cut diamant. Ook prachtig rond, maar door de hogere kroon heeft het veel meer diepte dan de moderne slijpversie. De kroon steekt ook ietwat boven de ring uit: schitterend! Zo zie ik ze graag.

Wist je dat de eerste old European cut diamanten al sinds 1700 verkrijgbaar zijn? Toen in 1874 de door stoom aangedreven bruting machine aan het werk werd gezet, was het hek helemaal van de dam. Op deze manier konden diamanten veel verfijnder worden geslepen, met meer precisie en meer controle. De diamanten werden ronder en zorgden voor meer schittering. Niet veel later, rond 1891, verscheen de elektrische versie van de machine. De eerste moderne briljant geslepen diamanten waren een feit.

En dan die prachtige blauwgroene stenen in twee verschillende tinten. Turquoise vind je op slechts enkele plekken ter wereld. Daar waar het ontzettend droog is, zoals in Iran. In de omgeving van Nisjapoer, in het voormalige Perzische Rijk, werd oorspronkelijk het prachtige ‘sky blue’ turquoise gemijnd. Een van de topkleuren die deze edelsteen kan laten zien. Dit wordt ook wel ‘Persian blue’ genoemd, zelfs als het niet uit Iran komt. De meest groene steen van de twee is een synthetische edelsteen, door mensen gemaakt. Het heeft exact dezelfde eigenschappen als turquoise. Het enige verschil is dat het door mensen is gemaakt en niet door de natuur is gevormd.

Details

Prijs: VERKOCHT
Antiek: circa 1900
Maat: 16 1/2 (kan kleiner of groter gemaakt worden)
Materiaal: 18 karaat goud met 0.14 karaat diamant (old European cut, transparant, VVS1-2, DEF), 0.1 karaat turquoise (blauw, onbehandeld, cabochon) en 0.1 karaat synthetische turquoise (blauwgroen, manmade, cabochon)
Conditie: uitstekend

SHOP

Deze ring is verkocht.

certificaat van echtheid

Alle sieraden met edelstenen in mijn online shop zijn door een gediplomeerde expert met tientallen jaren ervaring beoordeeld. Bij jouw aankoop ontvang je een officieel certificaat van echtheid met stempel en handtekening. Zo weet je precies wat voor soort edelsteen het is. En die zekerheid geeft ons allebei een goed gevoel.