Sold – Antieke toi et moi ring met parels

Toi et moi. ‘Jij en ik’ in het Frans – très romantique! Wat mij betreft een van de meest romantische sieradenontwerpen. Het verwijst naar twee stenen, zij aan zij, symbool voor twee zielen die één worden. Vaak gedragen als verlovingsring of trouwring. In dit klassieke, Nederlandse design twee romige parels – in wit en grijs. Ze liggen stevig in twee kommetjes van goud. Ik heb de parels door een juwelier laten nakijken en professioneel laten vastzetten.

De buitenkant van de gouden band bevat een Nederlands keurteken voor 14 karaat goud. Aan de binnenkant staat een keurmerk dat verwijst naar Simon Enger Sr. uit Hoorn die dit keurteken tussen 1894 en 1907 gebruikte.

Als je zoekt naar toi et moi ontwerpen, dan kom je vrijwel altijd uit bij het ‘romantische verhaal’ van Napoleon Bonaparte en Joséphine de Beauharnais. De verlovingsring die hij haar gaf in 1796 had twee peervormige stenen: een saffier en een diamant. Allebei ongeveer 1 karaat groot. Destijds een shocking move. Joséphine was niet alleen zes jaar ouder dan hem maar was ook nog eens een rijke weduwe met twee kinderen. Napoleon Bonaparte, een arme soldaat in het Franse leger en nog niet de Keizer van Frankrijk, was tot over zijn oren verliefd. Hij vroeg haar ten huwelijk. Wat een schandaal! 😉 Ook al had hij een veelbelovende carrière in het leger, rijk kon je hem niet noemen. De kwaliteitsring kostte een rib uit zijn lijf. Vrij snel na hun huwelijk vertrok Napoleon met het Franse leger. Joséphine bleef in Parijs en startte een affaire. Toen Napoleon hierover hoorde, ging hij ook zijn eigen gang. De scheiding volgde in 1810. De ring is in 2013 in veilinghuis Osenat in Parijs verkocht voor €730.000. Grappig weetje: het bieden begon bij €10.000. Laten we hopen dat de antieke toi et moi ring veel geluk brengt bij de nieuwe eigenaar!

DETAILS

Prijs: deze ring is verkocht
Antiek: 1900 – 1907
Materiaal: 14 karaat goud met een witte en grijze Akoya cultivé parel van ieder 0.38 karaat
Conditie: uitstekend
Maat: 17 (kan kleiner of groter gemaakt worden)

SHOP

Deze ring is verkocht.

CERIFICAAT VAN ECHTHEID

Alle sieraden met edelstenen in mijn online shop zijn door een gediplomeerde expert met tientallen jaren ervaring beoordeeld. Bij jouw aankoop ontvang je een officieel certificaat van echtheid met stempel en handtekening. Zo weet je precies wat voor soort edelsteen het is. En die zekerheid, dat geeft ons allebei een fijn gevoel!