Neem contact op

SOLD – Antieke zegelring met heliotroop

Aan het begin van de twintigste eeuw leefde deze grote gouden ring met heliotroop (bloodstone) in een Limburgs klooster. Heliotroop is donkergroen met rode spikkels en een van mijn favoriete edelstenen! Een benedictijn in een zwart habijt droeg de ring. Zijn bijnaam was ‘de zwarte monnik’. Dat gold overigens voor alle benedictijnen, vanwege hun zwarte kleding.

Ora et labora. Bidden en werken. Dat is wat de benedictijn en zijn ring hele dagen deden. Het klooster was destijds zelfvoorzienend. Dat vonden de benedictijnen erg belangrijk. Ze zorgden goed voor elkaar. Verder leefden ze vooral in afzondering en stilte en legden ze zich toe op gebed en het bestuderen van schriften. Je zou het een spirituele werkplaats kunnen noemen.

Ik weet niet van welke benedictijn de ring is geweest. Wel kwam ik na wat speurwerk achter de locatie: de Abdij Sint Benedictusberg in Mamelis. De monniken staan bekend om hun gastvrijheid. Je bent er nog altijd welkom om vieringen bij te wonen én om zelf monnik te worden.

De ring is zoals je ziet in het verleden niet al te mooi vermaakt geweest. Daar kunnen we als jij dat wil verandering in brengen. Maken we ‘m gelijk op maat, indien nodig.

DETAILS

Prijs: VERKOCHT
Materiaal: 9 karaat geelgoud met 2.5 karaat heliotroop
Antiek: circa 1920
Conditie: zeer goed
Maat: 25,5 (kan kleiner worden gemaakt)

SHOP

Deze ring is verkocht.

CERTIFICAAT VAN ECHTHEID

Alle sieraden met edelstenen in mijn online shop zijn door een gediplomeerde expert met tientallen jaren ervaring beoordeeld. Bij jouw aankoop ontvang je een officieel certificaat van echtheid met stempel en handtekening. Zo weet je precies wat voor soort edelsteen het is. En die zekerheid, dat geeft ons allebei een fijn gevoel!