SOLD – Art Deco ring met diamanten

Ik vind het mooi dat je de geschiedenis vaak kunt aflezen van sieraden. Zo zochten goudsmeden begin 1900, net als andere kunstenaars en architecten, naar een goede balans tussen vorm en functie. Het was hoog tijd om technologie en het moderne leven te omarmen. Waren de sieraden met hun organische vormen voorheen veelal op de natuur geïnspireerd, zo was er nu juist ruimte voor strakke lijnen, contrast en geometrie.

Je zou het een ‘clean break from the past’ kunnen noemen. Weg met onnodige tierlantijnen! De inspiratie kwam uit het dagelijks leven. Maar let op, laten we het absoluut niet simpel noemen. Strakker, dat wel. En vaak met veel kleine, briljantgeslepen diamanten. Ik ben fan!

DETAILS

Materiaal: 10 karaat witgoud en geelgoud met drie diamanten: centrale steen à 0.12 karaat (briljant geslepen, DEF, niet met het oog zichtbare inclusies) en twee kleinere stenen à 0.3 karaat per stuk (roosgeslepen, JKL, niet met het oog zichtbare inclusies)
Antiek: circa 1920
Conditie: uitstekend
Maat: 17 1/4 (kan kleiner of groter worden gemaakt)

SHOP

Deze ring is verkocht.

CERTIFICAAT VAN ECHTHEID

Alle sieraden met edelstenen in mijn online shop zijn door een gediplomeerde expert met tientallen jaren ervaring beoordeeld. Bij jouw aankoop ontvang je een officieel certificaat van echtheid met stempel en handtekening. Zo weet je precies wat voor soort edelsteen het is. En die zekerheid, dat geeft ons allebei een fijn gevoel!