inJazz (Buma Cultuur)

Na enkele jaren verantwoordelijk geweest te zijn voor de marketing en communicatie van jazzfestival North Sea Round Town, maakte ik in 2016 de overstap naar inJazz.

Dit grote, Nederlandse jazz showcase- en netwerkevenement is een initiatief van Buma Cultuur en vormt de officiële opening van twee weken jazz in Rotterdam, gevolgd door North Sea Round Town en het NN North Sea Jazz Festival. Met veel plezier ontwikkel ik jaarlijks de marketing- en communicatiestrategie en voer deze vervolgens uit. Dit in samenwerking met een zeer bevlogen en enthousiast team.

inJazz: conferentie en festival in Rotterdam

Talent en ambitie zo hoog als de skyscrapers van Rotterdam: muzikanten uit binnen- en buitenland nemen het inJazz publiek jaarlijks mee op een muzikale reis. Ruim veertig acts wisselen elkaar af met kleine sets: van ingetogen tot knallende performances. Dit zijn de acts die het komende seizoen de wereld gaan veroveren. Het festivalprogramma duurt twee avonden en is gratis toegankelijk. Overdag, voordat het festival losbarst, organiseert inJazz haar conferentieprogramma voor de industrie. Muzikanten, bookers, managers, programmeurs en andere internationale professionals wisselen kennis uit en leren elkaar (beter) kennen. Tijdens de diverse panels, presentaties en netwerkmomenten komen actuele en interessante ontwikkelingen binnen jazzland aan bod.

Foto’s inJazz 2019: Melanie van Zweeden, Eric van Nieuwland en Maarten van Haaff