Zeeuws Museum

In het najaar van 2018 kwam een diep gekoesterde wens uit. Ik werd als vliegende communicatiekiep ingehuurd bij het Zeeuws Museum. Terug naar mijn Zeeuwse roots en werken in het mooiste gebouw van Middelburg.

Diverse communicatiewerkzaamheden

Tijdelijk het communicatieteam van het Zeeuws Museum ondersteunen bij het ontwikkelen van een aantal communicatiemiddelen. Dat was de opdracht. Op de planning stonden onder meer een nieuwe versie van de vriendenfolder, de kerstvakantiefolder en de jaarfolder 2019-2020. Hiervoor mocht ik samenwerken met verschillende vormgevers, fotografen, modellen, vertalers, drukkerijen, distributeurs, de vriendenstichting en natuurlijk de fantastische en betrokken medewerkers van het Zeeuws Museum. Ook schreef ik een strategisch plan voor de zomercampagne in 2019.

Het Zeeuws Museum in Middelburg

Aan het prachtige Abdijplein in Middelburg vind je het Zeeuws Museum waar nieuwe generaties worden verbonden met het erfgoed van Zeeland. Het museum geeft een rijk beeld van de geschiedenis en de cultuur van de provincie. Historische ontwikkelingen op uiteenlopende gebieden zoals werk, vrije tijd, geloof, wetenschap en kunst komen tot leven in de collectie. Ook maakt het Zeeuws Museum bestaande verbanden inzichtelijk en brengt het nieuwe verbanden en samenhang tussen objecten, kennis en verhalen tot stand. Dat inspireert om telkens opnieuw naar onszelf te kijken. Door samenwerking met hedendaagse kunstenaars en vormgevers worden oude ideeën en objecten van een nieuwe context of betekenis voorzien. Het Zeeuws Museum brengt je op nieuwe gedachten.

Foto: Koen Hauser