Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je een overzicht van de veelgestelde vragen. Heb je een andere vraag? Neem gerust contact met me op.

SIERADEN

 • Ik maak graag meer foto’s en ook video’s voor je. Stuur hiervoor een e-mail naar post@kimvanzweeden.nl. Omdat ik de sieraden in een beveiligde kluis op een externe locatie bewaar kan het iets langer duren voordat je de foto’s en video’s ontvangt. Alvast dank voor je begrip en geduld.

 • Je bent van harte welkom in mijn studio in Rotterdam om het sieraad te passen. Mail daarvoor naar post@kimvanzweeden.nl. Dan plannen we de sessie in.

  Omdat niet iedereen in de gelegenheid is om naar Rotterdam te reizen, toon ik haarscherpe foto’s van alle kanten van de ring, inclusief mogelijke tekenen van een bewogen leven. Ik geef bij de ring altijd aan of deze geschikt is om groter of kleiner te laten maken, mocht deze na aanschaf toch niet goed passen. Zo kun je met een gerust hart overgaan tot een online aankoop.

 • Ja, dat kan, mits het ontwerp van de ring dit toelaat. Ik schakel hiervoor een Rotterdamse goudsmid in. Ze heeft járen ervaring en werkt snel en nauwkeurig.

 • Alle sieraden met edelstenen in mijn online shop zijn door een gediplomeerde expert met tientallen jaren ervaring in zijn laboratorium beoordeeld. Bij jouw aankoop ontvang je een officieel certificaat van echtheid met stempel en handtekening. Zo weet je precies wat voor soort edelsteen het is. En die zekerheid, dat geeft ons allebei een fijn gevoel!

 • Nee, alle sieraden die ik verkoop zijn uniek. Wil je een soortgelijk sieraad? Ik help je graag! Stuur je wensen, ringmaat en budget naar post@kimvanzweeden.nl. Ik ga regelmatig naar antiekmarkten en veilingen in binnen- en buitenland waar ik voor je kan rondkijken.

 • Ik zie iedere bestelling als een cadeau! Alle sieraden worden daarom prachtig én met zorg ingepakt.

  Wil je een persoonlijke boodschap op een kaart voor de ontvanger toevoegen? Geef dit tijdens het bestelproces aan. Dan voeg ik een handgeschreven sieradenkaart met smaragdgroene envelop toe.

  Alle bestellingen worden in een blanco verpakking verzonden om de veiligheid te waarborgen. Is het een cadeau? Zo blijft het ook nog eens een verrassing tot het pakket geopend wordt!

RESERVEREN, BETALEN, RETOURNEREN

 • Ja, dat kan. Als je twijfelt over de aankoop kan ik het sieraad 24 uur voor je apart houden. Mail hiervoor naar post@kimvanzweeden.nl. De 24 uur gaan in nadat ik je verzoek per e-mail heb bevestigd. Ik probeer alle e-mails uiteraard zo snel mogelijk te beantwoorden. Als het sieraad in de tussentijd toch is verkocht, moet ik je helaas teleurstellen. Alvast dank voor je begrip en geduld.

 • Bij ieder sieraad in mijn webshop verwijs ik naar mijn e-mailadres post@kimvanzweeden.nl. Als we via de e-mail de aankoop hebben besproken, stuur ik je een factuur toe of een Tikkie. Jij geeft aan wat jouw voorkeur is. Na ontvangst van de betaling stuur ik de aankoop direct en verzekerd per post toe.

 • Bij alle sieraden staan nauwkeurig alle details vermeld. Van de maat tot eventuele beschadigingen. Op de haarscherpe foto’s zie je duidelijk eventuele tekenen van een bewogen leven. Ook verwijs ik bij de verkoop altijd naar de voorwaarden van het retourneren, zodat het geen verrassing is.

  Mocht het sieraad na ontvangst toch niet naar tevredenheid zijn, neem dan gelijk contact met me op. Je hebt in totaal 14 dagen na ontvangst om het te retourneren. Voorwaarde hiervoor is dat het sieraad onbeschadigd is, dus nog in dezelfde staat als waarin ik het heb verzonden en dat het pakket verzekerd wordt verzonden en een bewijs hiervan naar post@kimvanzweeden.nl wordt gestuurd. Zonder geldig verzendbewijs per e-mail kan ik het helaas niet aannemen. Het postadres is Vijverhofstraat 92, 3032 SN Rotterdam, Nederland.

  De kosten van de retourzending zijn voor de klant zelf. De verantwoordelijkheid voor de retourzending ligt ook bij de klant. Zodra ik het pakket heb ontvangen en het sieraad in dezelfde staat is als bij mijn verzending, dan stuur ik een bevestiging en zorg ik dat het aankoopbedrag binnen 14 dagen wordt terugbetaald.

VERZENDING

 • Absoluut. Ik verstuur pakketten binnen Nederland met PostNL. Woon je buiten Nederland? Dan bekijken we samen de mogelijkheden.

 • Als ik jouw bestelling heb ontvangen, laat ik je weten wat de verzendkosten zijn. Dit varieert per bestelling. Ik verstuur de pakketten altijd verzekerd via PostNL. Dit betekent dat je je moet legitimeren bij ontvangst en voor het pakket moet tekenen.

 • Invoerrechten en andere vormen van belastingen worden bepaald door het land waar het pakket wordt afgeleverd. Er worden niet altijd kosten in rekening gebracht. Als dat wel het geval is, is dit bijvoorbeeld op basis van de waarde van je bestelling. Ik kan deze kosten helaas niet vooraf in kaart brengen, omdat ze per land verschillen. De betaling van eventuele invoerrechten is de verantwoordelijkheid van de koper.

 • Zodra je pakket op de post gaat, stuur ik je een bevestiging en code waarmee je het pakket kan volgen. Als je pakket onderweg kwijt is geraakt, doe ik er uiteraard alles binnen mijn bereik aan om je te assisteren bij het vinden ervan. Ik vraag de bezorgdienst altijd om bewijs van levering. Ik ben niet verantwoordelijk voor het kwijtraken van pakketten als ik dit bewijs van levering kan tonen. Zorg daarom altijd dat het adres waarop je pakket wordt afgeleverd een te vertrouwen adres is.

MILIEUVRIENDELIJK ONDERNEMEN

 • Het verzenden van pakketten is helaas niet 100% milieuvriendelijk. Om de schade te beperken gebruik ik duurzaam of zo duurzaam mogelijk verpakkingsmateriaal. Ik hoop dat je het materiaal op jouw beurt ook weer hergebruikt!

 • Uit het oogpunt van duurzaamheid print ik geen facturen. Deze ontvang je per e-mail na aanschaf van het sieraad in mijn webshop. Dat scheelt papier en is daarmee beter voor het milieu. Dank voor je begrip.

OVER KIM EN HAAR WINKEL

 • Je bent op afspraak van harte welkom in mijn studio in Rotterdam. Stuur een mail naar post@kimvanzweeden.nl en we plannen een afspraak in.

  Verjaardagskaarten (27 oktober) en fanmail 😉 is uiteraard altijd welkom. Postadres: Vijverhofstraat 92, 3032 SN Rotterdam.

 • Als liefhebber van vintage en antieke sieraden ben ik altijd op zoek naar prachtige exemplaren. Dit doe ik veel in de omgeving van Rotterdam en Zeeland maar ook tijdens werkreizen door Nederland of vakanties in het buitenland.

 • Al op zeer jonge leeftijd raakte ik gefascineerd door sieraden en hun geschiedenis. Als een ware autodidact heb ik jarenlang onderzoek gedaan naar sieraden. De informatie heb ik verkregen uit boeken, documentaires, musea en gesprekken en blogs van antiekhandelaars en medeverzamelaars in binnen- en buitenland. Ook heb ik de opleiding edelsteenkunde (DGI) in Leiden en Schoonhoven gevolgd en ben ik sinds januari 2022 in Leiden gemmoloog in opleiding (FGA).

 • Helaas niet. Ik heb momenteel te weinig tijd om stagiaires en medewerkers te voorzien van de begeleiding die ze verdienen. Dat zou niet prettig zijn voor beide partijen.