Neem contact op

Antieke ring met diamant in spiegelchaton

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste van ’t hele land? Ik zoek een koningin of Sneeuwwitje voor deze antieke ring. Idealiter iemand met de initialen P.H. of iemand die een bijzondere connectie heeft met de datum 26 december ‘15. Dit staat prachtig aan de binnenkant van de ring gegraveerd.

De diamant is gezet in een spiegelchaton. Zes kleine vlakjes van goud onder de diamant werken als een soort spiegel waardoor de diamant nog meer schittert.

Wie de Disneyversie van Sneeuwwitje en de zeven dwergen heeft gezien, herinnert zich vast de scène waarin een van de dwergen ‘diamanten ogen’ heeft. Ik voel me vaak net als Stoetel (Dopey). Ik zie de wereld niet door een roze bril, maar ook door twee van die diamanten. 😉

Waren de laatste zinnen een raadsel voor je? Bekijk dan nog eens goed de fotoreeks op deze pagina. Ik heb een kopie van de originele illustratie uit 1937 toegevoegd: Stoetel met diamanten ogen. Veilinghuis Bonhams heeft het origineel voor meer dan €3.000 verkocht.

Details

Prijs: €575 (incl. certificaat van echtheid en excl. verzendkosten)
Antiek: Nederlands, circa 1910 – 1915
Maat: 16 ½ (kan kleiner of groter gemaakt worden)
Materiaal: 14 karaat geelgoud met 0.12 karaat briljantgeslepen diamant (transparant, VVS 1-2, DEF)
Inscriptie: P.H. 26-12-15 (mogelijk staat er nog een I. of J. voor – slecht zichtbaar)
Conditie: zeer goed – de ring is in het verleden vermaakt geweest. Dit zie je niet met het blote oog, wel op de foto’s met macrolens.
Let op: voor deze prijs krijg je alleen de ring en niet de originele Disneyillustratie

SHOP

Stuur een e-mail naar post@kimvanzweeden.nl als je de ring wil kopen. First come, first serve!

CERTIFICAAT VAN ECHTHEID

Alle sieraden met edelstenen in mijn online shop zijn door een gediplomeerde expert met tientallen jaren ervaring beoordeeld. Bij jouw aankoop ontvang je een officieel certificaat van echtheid met stempel en handtekening. Zo weet je precies wat voor soort edelsteen het is. En die zekerheid, dat geeft ons allebei een fijn gevoel!