Hoera: 10 jaar communicatie­projecten!

25 maart 2020

Kristal, staal, tin. Vandaag ben ik alweer 10 jaar gelukkig getrouwd met mijn werk. Dit jubileum vormt een mooie aanleiding om te starten met bloggen. Ik zou eindeloos veel anekdotes kunnen oplepelen, maar deel liever drie momenten die me altijd zijn bijgebleven. Drie momenten uit een goedwerkend zzp-huwelijk.

Een workshop met handen en gebaren

In 2013 was ik als freelancer onderdeel van het marketing- en communicatieteam bij Rotterdam Festivals. Namens het team verzorgde ik een workshop social media voor Sencity Rotterdam. Sencity is een festival voor en door slechthorende en dove jongeren.

Met een gedreven tolk aan mijn zijde gaf ik de projectgroep tips & tricks. Na hun eerste presentatie van een uitgewerkte case begon ik enthousiast te klappen. Geen reactie terug. Daarna verbaasde blikken over en weer – foute boel. Er werd al snel voorzichtig gelachen. Ja, ook ik heb die avond veel geleerd. Over presenteren, communiceren én over gebarentaal. Ik ken nu een veel leukere manier om te klappen. 😉

Mijn favoriete festivalbezoeker

Voordat in 2016 conferentie en festival inJazz van Buma Cultuur op mijn pad kwam, heb ik vier jaar lang gewerkt aan North Sea Round Town. De officiële opwarmer van North Sea Jazz en een van de fijnste festivals van Rotterdam. Als allround marketeer hield ik alle ballen in de lucht. Dit met mijn smartphone binnen handbereik om social media up to date te houden.

Een groot compliment kreeg ik bij een middagconcert op het Schouwburgplein. Een vrouw tikte op mijn schouder: “Ben jij het social media meisje?” Trix bleek een bezoeker naar mijn hart. Ze volgde trouw mijn concerttips via Facebook en fietste aan de hand daarvan Rotterdam door. Ik hoop Trix ook deze zomer tegen te komen bij North Sea Round Town.

“Daar mag ik niks over zeggen”

Een zeer gewaardeerd bestuurslid van een van mijn culturele projecten benaderde me in 2014 voor een nieuwe klus. Of ik de CTIVD kende? Deze commissie toetst onder meer het handelen van de AIVD en de MIVD. Spannend! Ik verruilde Rotterdam tijdelijk voor Den Haag en ging met hun nieuwe huisstijl en website aan de slag. Als Zeeuwse (boter)babbelaar praat ik graag honderduit, maar dat was hierbij niet de bedoeling. Ik tekende voor geheimhouding. Een nieuwe wereld ging voor me open.

Mijn werk viel op binnen de Rijksoverheid en ik mocht ook starten als freelance communicatieadviseur en copywriter bij Bureau Inspectieraad. Inmiddels is het 2020 en werk ik daar nog altijd met veel plezier aan verschillende communicatieprojecten!

Benieuwd geworden naar meer werk? Bekijk een greep uit mijn projecten in het portfoliogedeelte van deze website.

Foto: Melanie van Zweeden (inJazz 2019)