Sieraden waar de liefde van afspat!

31 januari 2021

Achter ieder antiek of vintage sieraad in mijn winkel zit een verhaal. Van de geschiedenis tot het vakmanschap. Ook jullie, de klanten, vertellen mij vaak een liefdevol verhaal. Daardoor hou ik me naast het verleden ook bezig met de toekomst. En dat maakt mijn werk extra bijzonder! Met het oog op Valentijnsdag deel ik een drietal ontmoetingen.

Antieke toi et moi ring met robijn en diamant

Tussen geparkeerde auto’s langs de Schieweg in Rotterdam ging Ruud op één knie. Tessa riep dolgelukkig ‘ja’ en het stel was binnen de kortste keren getrouwd. Zonder trouwring, want een geschikt exemplaar vonden ze maar niet. Tot Tessa de antieke toi et moi ring met een robijntje en diamantje in mijn online shop zag. Opnieuw liefde op het eerste gezicht! Tessa en Ruud kwamen samen de ring bekijken. Hij zat haar als gegoten en staat prachtig. Ik moet mezelf nog weleens knijpen of dit echt gebeurt. Dat ik van dit soort gebeurtenissen onderdeel mag zijn. Het is echt hartverwarmend! Na twee keer passen in de studio wist Tessa het zeker: dit is haar trouwring. Soms is wachten echt de moeite waard.

Vintage spinner ring met jade

Barbara was al even, al best wel even eigenlijk, afgestudeerd en mocht nog altijd een sieraad uitzoeken. Een cadeau van haar ouders om deze prestatie te vieren. Ik snap dat je daar de tijd voor neemt. Via mijn Instagram account had ze al een paar keer de vintage spinner ring met jade voorbij zien komen. Ook een collega had haar erop gewezen: “Echt iets voor jou!” Het moest zo zijn: de ring is precies haar maat. Vaak weet ik binnen een seconde of het een match is. Ik ziet het aan jullie ogen. Ook Barbara begon direct te stralen toen ze de vintage ring aan haar vinger zag. Een liefdevol cadeau én een geweldig en speels sieraad om nog vele jaren te koesteren.

Antieke toi et moi ring met parels

In januari ontmoette ik Sofie ‘in het echt’. Online had ik haar al een paar keer gesproken. Zo stuurde ze me in de zomer van 2020 een handgeschreven ansichtkaart vanaf haar vakantiebestemming voor mijn winactie en deed ze begin dit jaar mee aan de Bizarre Bling Bingo. Eén ring in mijn winkel bleef rondzeuren in haar hoofd: de antieke toi et moi ring met parels. De Amersfoortse besloot mijn studio te bezoeken. Toen Sofie de ring rond haar ringvinger schoof, was het direct raak. Die gaat niet meer af! Echt een perfecte match. Wat ik er het allermooist aan vind? Het grijze en witte pareltje symboliseren haar twee zoontjes. Allebei net zo verschillend als de parels, aldus Sofie.

Studio in Rotterdam

Kom je ook een keer langs in mijn Rotterdamse studio? Ik ben er meestal op vrijdag. Vooraf een afspraak inplannen is handig. Dan kunnen we alvast bespreken wat voor soort sieraden jouw voorkeur hebben. Op basis daarvan zorg ik dat er een selectie klaarligt om te bekijken en te passen. Leuk om je te ontmoeten!

Foto’s: Moniek Kuipers en Melanie van Zweeden