Neem contact op

Antieke oorbellen uit Frankrijk

Petit Parisiennes opgelet. In Frankrijk vond ik deze onwijs klassieke oorbelletjes met prachtige witte pareltjes en ieniemini roosgeslepen diamantjes. Ja, ik gebruik een berg verkleinwoorden. Ze zijn namelijk écht petit.

Oorbellen van meer dan 100 jaar oud. Waar hebben ze hun eerste jaren doorgebracht? Als ze in Parijs waren, zagen ze mogelijk op 19 juli 1900 de opening van Métro de Paris. Of wat dacht je van de allereerste Tour de France in 1903? Op 1 juli vertrokken zo’n 60 renners vanuit een voorstad van Parijs. Slechts 21 renners haalden de eindmeet. Wellicht gingen de oorbellen op kraambezoek bij de familie Lacoste toen hun zoon René op 2 juli 1904 in Parijs geboren werd. Deze krokodil, zoals ze hem op de tennisbaan noemden, zou later uitgroeien tot een wereldberoemde tennisser en zakenman. Wie weet wat deze fijne oorbelletjes allemaal hebben gezien.

DETAILS

Prijs: €450 (inclusief certificaat van echtheid en eco sieradendoosje)
Antiek: circa 1900 – 1910
Materiaal: 18 karaat goud, 2 Akoya cultivé parels à 0.35 karaat per stuk, 2 roosgeslepen diamanten à 0.005 ct per stuk
Conditie: Uitstekend
Maat: de oorbellen zijn ieder 2,2 cm lang, de pareltjes hebben een diameter van 3,6 mm en de diamantjes hebben een diameter van 1 mm

SHOP

Stuur een e-mail naar post@kimvanzweeden.nl als je de oorbellen wil kopen. First come, first serve!

CERTIFICAAT VAN ECHTHEID

Alle sieraden met edelstenen in mijn online shop zijn door een gediplomeerde expert met tientallen jaren ervaring beoordeeld. Bij jouw aankoop ontvang je een officieel certificaat van echtheid met stempel en handtekening. Zo weet je precies wat voor soort edelsteen het is. En die zekerheid, dat geeft ons allebei een fijn gevoel!