Neem contact op

Vintage ring met bloedkoraal

Zoveel details in één ring. Een sierlijk, vintage exemplaar. Ik vond haar in Zeeland en zou graag meer over de maker willen vertellen, maar het meesterteken blijft een mysterie. Door onderzoek in het laboratorium weten we wel dat het gaat om onbehandeld bloedkoraal. Cabochongeslepen en prachtig oranjerood.

De kleur van bloedkoraal is niet altijd hetzelfde. We kunnen makkelijk tien verschillende tinten onderscheiden. Van roze en vleeskleur tot roodbruin. Soms bevat het koraal lichte strepen of vlekjes. Juist van deze kwaliteit worden stenen gemaakt zoals je in deze ring ziet. Het wordt met de hand uitgezocht en vervolgens zo gezaagd en geslepen dat je een prachtige en egale steen overhoudt. Slim!

Wist je dat mensen vroeger dachten dat koraal geneeskrachtig was en onheil kon afweren? Ouders lieten hun kleine kinderen het om die reden dragen. Op schilderijen met voorname personen zie je ook wel eens kinderen met een bijtstukje van koraal. Dit verzachtte de pijn bij het doorkomen van de eerste tanden. De voorloper van de eco bijtring en Sophie de Giraf. 😉

DETAILS

Prijs: €495 (incl. certificaat van echtheid en excl. verzendkosten)
Vintage: Nederlands, circa 1950
Maat: 16 3/4 (kan kleiner of groter gemaakt worden)
Materiaal: 14 karaat goud met onbehandelde bloedgranaat (middelste steen à 1.52 karaat en de twee kleine stenen à 0.04 karaat)
Conditie: uitstekend

SHOP

Stuur een e-mail naar post@kimvanzweeden.nl als je de ring wil kopen. First come, first serve!

CERTIFICAAT VAN ECHTHEID

Alle sieraden met edelstenen in mijn online shop zijn door een gediplomeerde expert met tientallen jaren ervaring beoordeeld. Bij jouw aankoop ontvang je een officieel certificaat van echtheid met stempel en handtekening. Zo weet je precies wat voor soort edelsteen het is. En die zekerheid, dat geeft ons allebei een fijn gevoel!