SOLD – Vintage ring met streepagaat

Ik sta iedere dag weer verstelt van wat de natuur produceert. Neem nou streepagaat. Soms zijn de lijnen zo kaarsrecht dat het lijkt alsof iemand met een liniaal in de weer is geweest. Niets is minder waar. Er komt geen mens aan te pas.

Al eeuwen lang worden er allerlei krachten aan edelstenen toegekend. Zo associeerden de Kelten de agaat met Carridwen, godin van onder meer de dood en vruchtbaarheid. Zelf geloof ik vooral in de kracht van schoonheid. Je vindt de edelsteen mooi of niet, je wordt erdoor aangetrokken of niet.

En zie je dat fijne randje met millegriffe in het goud? Dat is echt vakwerk. De goudsmid heeft maar één kans om dit patroon goed in het goud te rollen. Mislukt? Dan kun je opnieuw beginnen.

Let op: De afwerking van het goud rond de edelsteen is uitstekend en mooi afgerond! Op de foto’s zie je een kleine, zwarte weerspiegeling in het goud aan de bovenkant. Bij de foto die van de zijkant is genomen is die weerspiegeling er niet.

DETAILS

Materiaal: 14 karaat geelgoud met 3.5 karaat oranjebruin streepagaat (onbehandeld, cabochon geslepen)
Vintage: 1970
Conditie: uitstekend
Maat: 17 (kan kleiner of groter worden gemaakt)

SHOP

Deze ring is verkocht.

CERTIFICAAT VAN ECHTHEID

Alle sieraden met edelstenen in mijn online shop zijn door een gediplomeerde expert met tientallen jaren ervaring beoordeeld. Bij jouw aankoop ontvang je een officieel certificaat van echtheid met stempel en handtekening. Zo weet je precies wat voor soort edelsteen het is. En die zekerheid, dat geeft ons allebei een fijn gevoel!