Neem contact op

SOLD – Hexagon Art Deco ring

Een Art Deco ring uit, jawel, Frankijk! Dé plek waar het destijds allemaal gebeurde. Ik stel me zo voor dat deze ring bij uitzinnige feesten in Parijs was. De spannende roaring twenties – wat een tijd. Honderd jaar geleden dansten we de charleston, kregen vrouwen voor het eerst stemrecht, werd de tombe van de Egyptische farao Toetanchamon ontdekt, knipten dames massaal een bob nadat Coco Chanel de toon had gezet en qua internationale politiek was het periode van toenadering.

Aan de buitenkant van de gouden band zie je een adelaarshoofd. Dit exacte keurmerk wordt sinds 1838 in Frankrijk gebruikt en geeft aan dat de ring minstens 18 karaat goud is. Een keurmerk wordt uitgegeven door een officiële keuringsinstantie. Wist je dat Frankrijk al sinds de 13e eeuw sieraden keurt? Hiermee geven landen een garantie. Ze gaan na of het sieraad voldoet aan het allooi – het gehalte aan zuiver goud of zilver.

DETAILS

Prijs: VERKOCHT
Antiek: 1920 – 1930
Materiaal: 18 karaat goud met roosgeslepen diamantjes à 0.005 karaat en een Akoya cultivé parel à 0,3 karaat
Conditie: uitstekend
Maat: 15 (kan kleiner of groter gemaakt worden)

SHOP

Deze ring is verkocht.

CERIFICAAT VAN ECHTHEID

Alle sieraden met edelstenen in mijn online shop zijn door een gediplomeerde expert met tientallen jaren ervaring beoordeeld. Bij jouw aankoop ontvang je een officieel certificaat van echtheid met stempel en handtekening. Zo weet je precies wat voor soort edelsteen het is. En die zekerheid, dat geeft ons allebei een fijn gevoel!