Succesvolle eerste sieradenbingo

13 mei 2020

Ruim 90 deelnemers, 1 hoofdprijs, 5 poedelprijzen en ontelbaar veel toffe, maffe en hartverwarmende berichtjes. Op 6 mei, de trouwdag van mijn ouders, organiseerde ik de Bizarre Bling Bingo via Instagram Live. Samen haalden we €450 op voor het goede doel, het corona-onderzoek van de Erasmus MC Foundation.

#BLINGO met een Rotterdams tintje

Voor het eerst voor de camera en dan ook nog eens live. Dat was best spannend. Gelukkig was daar mijn partner-in-crime. Na wat opstartproblemen met Instagram Live stroomden de deelnemers binnen en kon de #BLINGO beginnen. Jasper stal al snel de show. Hij draaide vlot aan de geleende bingomolen (dank, Jeroen en Sandra!) en slingerde de ene na de andere gortdroge opmerking eruit. Heerlijk nuchter en op z’n Rotterdams. De deelnemers – en ik – lagen in een deuk.

Spanning en sensatie

Het eerste telefoontje kwam uit Zweden. Zo’n 1.700 kilometer verderop gilde Kiki #BLINGO door de hoorn. De andere deelnemers schreeuwden op hun beurt, via de chat in de livestream, dat Kiki een liedje moest zingen. Tot groot ongenoegen van de deelnemers was het een geldige bingo. Wel zorgde Kiki voor extra spanning: de hoofdprijs mocht naar de tweede geldige bingo. We speelden snel verder. De tweede, gelukkige beller was Lieke uit Rotterdam. En dolblij met haar hoofdprijs: “Ik had echt een rotdag en dit maakt het helemaal goed. Ik ben er echt heel blij mee!” De poedelprijzen – fameuze ring pop lolly’s, een hit uit de jaren ’90 – gingen naar Amara, Cellini, Titia, Eveline en Julia. Toen ik enkele dagen later de hoofdprijs bezorgde bij Lieke wist ik zeker dat de vintage ring naar de juiste winnaar was gegaan. Ze straalde!

Donatie voor de Erasmus MC Foundation

Bij de aankoop van een luxe artprint in mijn Etsy shop gaf ik twee gratis bingokaarten. Hiermee konden kopers meedoen met de virtuele Bizarre Bling Bingo. Ik doneerde namens alle deelnemers 50% aan het corona-onderzoek van de Erasmus MC Foundation, in totaal €450. Of er een vervolg komt, een tweede #BLING bingo? Zeg nooit nooit…

Ingezonden foto’s met dank aan: Lieke, Christy, Minka, Marjo, Melanie, Janine en Wendy.