SOLD – Victoriaanse stijl ring met vijf diamanten

Dit is nou echt een klassieker! Begin twintigste eeuw gemaakt, maar absoluut geïnspireerd op sieraden uit de Victoriaanse tijd. De meeste mensen zullen het ontwerp met de fonkelende sterren herkennen als een ‘gypsy ring’. In mijn blog lees je waarom deze term discriminerend is en we het beter een ring met een flush setting of gladomzetting kunnen noemen. Of in dit geval: een ring met sterzetting.

Dit design was immens populair in de Victoriaanse tijd (1837 – 1901). Uit oude documenten weten we dat ze veelal als vriendschapsringen cadeau werden gegeven.

Van de zijkant zie je dat ze koepelvormig is. De vijf diamanten zijn mooi verspreid over de breedte. Doordat ze briljant geslepen zijn, geven ze het ontwerp een modern tintje. In de Victoriaanse varianten kom je vooral old European en old mine cuts tegen of roosgeslepen diamanten. Deze ring uit circa 1920 zit nauwsluitend rond je vinger en is ondanks de vorm niet te hoog. De perfecte ‘every day’ ring.

DETAILS

Prijs: VERKOCHT
Antiek: circa 1920 en geïnspireerd op sieraden uit 1880-1900
Materiaal: 14 karaat witgoud met vijf diamanten (centrale steen: 0.10 karaat, andere 4 stenen ieder 0.02 karaat, briljant geslepen, F-G)
Conditie: uitstekend
Maat: 17

SHOP

Deze ring is verkocht.

CERTIFICAAT VAN ECHTHEID

Alle sieraden met edelstenen in mijn online shop zijn door een gediplomeerde expert met tientallen jaren ervaring beoordeeld. Bij jouw aankoop ontvang je een officieel certificaat van echtheid met stempel en handtekening. Zo weet je precies wat voor soort edelsteen het is. En die zekerheid, dat geeft ons allebei een fijn gevoel!