Shop

SOLD – Claddagh ring met chalcedoon

Keek je vroeger naar televisieserie Buffy the Vampire Slayer? Dan herinner je je vast Angel, een sympathieke vampier uit Ierland. Hij gaf Buffy een ring. En niet zomaar één. Een echte Claddagh ring. Ook in het echte leven favoriet bij velen. Bijvoorbeeld bij Walt Disney. Als je het Magic Kingdom Park in Florida bezoekt, bekijk dan zeker het Partner Statue voor het kasteel van assepoester. Drie keer raden wat de koperen versie van Walt Disney draagt aan zijn rechterhand? Bingo. Ook een van mijn favoriete zangers rockt dit design: Liam Gallagher. Bekijk nog maar eens de ‘Don’t Look Back in Anger’ videoclip. Je kan niet om zijn Claddagh ring heen.

Wat het ontwerp zo bijzonder maakt? Het is een heel traditionele Ierse ring: ‘a true token of love’. Vaak gedragen als verlovingsring of trouwring vanwege de symboliek. Zo staat het hart voor liefde, de kroon voor loyaliteit en de handen voor vriendschap.

Nerd alert: de Claddagh ring bestaat al sinds de 17e eeuw! Destijds had je natuurlijk geen social media om iedereen op de hoogte te stellen van je relatiestatus. Met deze ring, vergelijkbaar met Facebook, kun je die status laten zien én heel eenvoudig aanpassen. Hieronder meer informatie om ongemakkelijke situaties te voorkomen…

  • Vrijgezel: draag de ring aan je rechterhand met de punt van het hart van je af.
  • Verliefd/ in een relatie: draag de ring aan je rechterhand met de punt van het hart naar je toe.
  • Verloofd: draag de ring aan je linkerhand met de punt van het hart van je af.
  • Getrouwd: draag de ring aan je linkerhand met de punt van het hart naar je toe.

Details

Prijs: VERKOCHT
Vintage: keurteken voor 1991
Materiaal: 9 karaat goud en bewerkte (dyed) chalcedoon à 0.40 karaat
Conditie: uitstekend (als nieuw!)
Maat: 18 – kan worden aangepast

SHOP

Deze ring is verkocht.

CERTIFICAAT VAN ECHTHEID

Alle sieraden met edelstenen in mijn online shop zijn door een gediplomeerde expert met tientallen jaren ervaring beoordeeld. Bij jouw aankoop ontvang je een officieel certificaat van echtheid met stempel en handtekening. Zo weet je precies wat voor soort edelsteen het is. En die zekerheid, dat geeft ons allebei een fijn gevoel!