SOLD – Vintage cocktailring met citrien

Wat een knots van een citrien: 21.8 karaat! Dit witgouden exemplaar is voor een ring best een beetje zwaar. Ben jij toevallig pianist en heb je gespierde vingers? 😉 Ik overdrijf hoor. Je moet de ring zelf maar eens passen.

Ik kan uren verdwalen in de edelsteen. Dat heeft alles te maken met de slijpwijze: de zogenaamde emerald cut. Een soort trap lijkt het wel. Je stapt steeds verder de edelsteen in. De oude slijpwijze geeft je echt een inkijkje. Alle mogelijke inclusies zijn zichtbaar. Deze citrien is kraakhelder. Dat zie je zelfs met het blote oog. En dan die waanzinnige geometrische vormen. Niet verwonderlijk dat het een populaire slijpwijze was in de Art Deco tijd. Als je de ring omdraait, zie je door de open zetting ook de achterkant van de edelsteen. I like big butts and I cannot lie. Wat een bizar mooie citrien!

De ring is na 1953 gemaakt in Nederland. Het meesterteken aan de buitenkant van de band is helaas door de jaren heen weggevaagd. Alleen de letter H is nog zichtbaar. De conditie van de ring is uitstekend. Op de kleine slijtage van het meesterteken na lijkt de ring nieuw van de goudsmid te komen. Hier heeft iemand met heel veel liefde voor gezorgd. Ben jij de volgende?

DETAILS

Prijs: VERKOCHT
Vintage: circa 1953 – 1970
Materiaal: 14 karaat witgoud met een citrien (emerald cut) van 21.8 karaat
Conditie: uitstekend (als nieuw!)
Maat: 16 – kan worden aangepast

SHOP

Deze ring is verkocht

CERTIFICAAT VAN ECHTHEID

Alle sieraden met edelstenen in mijn online shop zijn door een gediplomeerde expert met tientallen jaren ervaring beoordeeld. Bij jouw aankoop ontvang je een officieel certificaat van echtheid met stempel en handtekening. Zo weet je precies wat voor soort edelsteen het is. En die zekerheid, dat geeft ons allebei een fijn gevoel!