SOLD – Vintage gouden buckle ring

Commitment issues? Dan kun je waarschijnlijk beter deze pagina verlaten. 😉 De buckle ring symboliseert namelijk de liefde of verbinding tussen de drager van het sieraad en degene die het cadeau heeft gegeven. Denk: verlovingsring, trouwring. Zie je hoe perfect de riem en de gesp in elkaar passen? Als dat geen ware liefde is, dan weet ik het ook niet meer.

Als je nog niet bent afgehaakt, dan kan ik je hierbij vertellen dat de buckle ring ook gedragen wordt als symbool voor onbreekbare loyaliteit en/of een blijvende herinnering. Denk bij het laatste aan een rouwring. Een sieraad dat je draagt om een dierbare die is overleden te eren, te herinneren – om jullie gezamenlijke momenten levend te houden. In het geval van loyaliteit zijn de sieraden met een gesp van Queen Victoria een mooi voorbeeld. Zij droeg deze vanwege haar band met de Order of Garter. Dit is een van de oudste Europese ridderorden.

Deze vintage ring uit Londen uit de eerste helft van de twintigste eeuw heeft waanzinnig scherpe keurtekens aan de binnenzijde. Het rijke motief rond de gesp aan de buitenzijde is in goede staat.

DETAILS

Prijs: Deze ring is verkocht
Vintage: 1939-1940
Materiaal: 9 karaat geelgoud
Conditie: zeer goed
Maat: 20 3/4 (kan kleiner of groter worden gemaakt)

SHOP

Deze ring is verkocht.