SOLD – Vintage jade spinner ring uit 1980

Ben jij zo iemand die altijd aan ringen draait en friemelt als je ze draagt? Dan heb ik nu iets bijzonders voor je! De cilindervormige nefriet jade in deze vintage ring kun je namelijk ‘rollen’. En ik kan uit eigen ervaring vertellen dat het heel verslavend werkt… De kleur van de edelsteen is prachtig doorzichtig groen. Stevig verpakt tussen het gele goud is het een natuurlijk kunstwerk.

De ring is in 1980 gemaakt in Londen door een top goudsmid van het welbekende familiebedrijf Adler Jewellery. De Oostenrijkse-Hongaarse goudsmid Jacques Adler startte zijn winkel in 1886. Hij groeide op in Istanbul en volgde zijn opleiding in Wenen. In de tijd van de Belle Époque – het mooie tijdperk – leerde hij de kneepjes van het vak. De Belle Époque vat drie stijlen samen: Art Nouveau, de Arts and Crafts Movement en het Edwardiaans tijdperk. In de destijds kleine winkel van Jacques Adler in het juwelierskwartier van Istanbul introduceerde hij de Europese technieken. En dat werd goed ontvangen!

Nog altijd combineert het bedrijf Ottomaanse tradities met Europese stijlen. In de sieraden zie je onder meer invloeden terug van Turkse kalligrafie, tegelwerk, tapijten en architectuur. Inmiddels staat de vierde generatie aan het roer. De familie zet het bedrijf voort in Genève, Londen, Hong Kong, Doha, Tokio en Gstaad.

DETAILS

Deze ring is verkocht.

CERTIFICAAT VAN ECHTHEID

Alle sieraden met edelstenen in mijn online shop zijn door een gediplomeerde expert met tientallen jaren ervaring beoordeeld. Bij jouw aankoop ontvang je een officieel certificaat van echtheid met stempel en handtekening. Zo weet je precies wat voor soort edelsteen het is. En die zekerheid, dat geeft ons allebei een fijn gevoel!