SOLD – Vintage ring met granaat

In vuur en vlam – dat stond ik toen ik deze prachtige, vintage ring met donkerrode granaat vond. Het materiaal is roségoud, alsof ze een beetje gloeit. Ze doet me denken aan een toorts. Wist je dat brandende fakkels symbool staan voor (hernieuwd) leven? Ze zou een schitterende verlovingsring kunnen zijn. Een nieuw begin!

De ring lijkt haast nieuw. En toch is ze gemaakt in de jaren 1960. Er zijn geen gebruikssporen zichtbaar. Ook is er geen krasje te bekennen op de edelstenen. Als jij goed voor haar zorgt, net zoals haar vorige eigenaar, dan blijft ze er ook zo uitzien. Tip: doe altijd je sieraden af als je er toch niet goed van kan genieten. Denk aan wanneer je slaapt, tuiniert en schoonmaakt.

De granaten spelen naar hartelust met daglicht, zoals je op de eerste foto ziet. De andere foto’s zijn gemaakt met studiolicht. In daglicht ontstaan er vele prachtige tinten rood. Betoverend mooi!

DETAILS

Vintage: circa 1960 – 1970
Materiaal: 14 karaat roségoud en almandien granaten in peer roos slijpsel (grote granaat à 3.57 karaat en 5 kleinere granaten à 0.09 karaat)Conditie: uitstekend (als nieuw!)
Maat: 18

SHOP

Deze ring is verkocht.

CERTIFICAAT VAN ECHTHEID

Alle sieraden met edelstenen in mijn online shop zijn door een gediplomeerde expert met tientallen jaren ervaring beoordeeld. Bij jouw aankoop ontvang je een officieel certificaat van echtheid met stempel en handtekening. Zo weet je precies wat voor soort edelsteen het is. En die zekerheid, dat geeft ons allebei een fijn gevoel!