Neem contact op

Vintage ring uit 1970 met diamanten

Komt deze 18 karaat gouden ring met diamanten uit Zuid-Afrika of Australië? Onderzoek doen naar keurtekens is vaak ontzettend leuk, maar kan ook frustrerend zijn. Vooral als je niet veel wijzer wordt. Zoals nu.

Ik kom steeds uit bij Oblo Jewellery, een familiebedrijf uit Melbourne dat opereerde vanuit Australië én Zuid-Afrika. Ook duikt ene meneer M. Obeler, met een studio in Kaapstad, op. Ze gebruiken dezelfde keurtekens tussen 1970 en 1980. Wat denk jij: is het optie A of B? Of weet je nog een goede optie C?

Optie A. Meneer M. Obeler is een goudsmid uit Zuid-Afrika en werkt vanuit zijn studio in Kaapstad voor het Australische Oblo Jewellery. Dit familiebedrijf is uitgebreid en heeft meneer Obeler aangenomen om op afstand voor hen te werken. Hij maakt niet alleen prachtige sieraden, maar slijpt ook diamanten. Dat laatste is zijn hoofdtaak, aangezien zo’n 90% van de sieraden in Melbourne wordt vervaardigd.

Optie B. Meneer M. Obeler komt van oorsprong uit Australië, om precies te zijn uit Melbourne. Hij reist de wereld over, op zoek naar de allermooiste diamanten. Hij wordt op slag verliefd op Zuid-Afrika en opent daar een studio om nooit meer weg te gaan. Hij besluit op afstand met zijn goudsmidfamilie uit Australië samen te werken. Hij verzorgt met name het slijpen van de diamanten in Kaapstad en zorgt dat deze in Melbourne in de sieraden gezet kunnen worden. Heel af en toe vervaardigt hij ook zelf een sieraad.

Minder raadselachtig zijn de schoonheid en het materiaal. Wat is deze ring prachtig! Met name de sterzetting bij de diamanten en de strakke lijn aan de bovenkant en onderkant springen eruit. Voor mij is het de perfecte pinkring. Heb je slankere vingers dan ik? Ze staat ook geweldig aan een ringvinger of middelvinger.

DETAILS

Prijs: €550     
Vintage: circa 1970 – 1980
Materiaal: 18 karaat goud met 3 diamanten (DEF, VVS1, simplified cut à 0.01 karaat per stuk)
Conditie: uitstekend
Maat: 15,5

SHOP

Stuur een e-mail naar post@kimvanzweeden.nl als je de ring wil kopen. First come, first serve!

CERTIFICAAT VAN ECHTHEID

Alle sieraden met edelstenen in mijn online shop zijn door een gediplomeerde expert met tientallen jaren ervaring beoordeeld. Bij jouw aankoop ontvang je een officieel certificaat van echtheid met stempel en handtekening. Zo weet je precies wat voor soort edelsteen het is. En die zekerheid, dat geeft ons allebei een fijn gevoel!