SOLD – Vintage ring uit Friesland

Onyx, zeg je? Zeker niet. Dit is geen edelsteen, maar zwart glas. Mag dat ook? Ik vind van wel.

Ze is in de jaren 1970 gemaakt in Sneek. Ik ben dol op Friesland. De provincie van water, wouden, wadden én wonderbaarlijke sieraden. Wist je dat ik alle sieraden uit mijn shop in een laboratorium in Joure laat nakijken? Ook bij deze ring krijg je een officieel certificaat van echtheid.

Het meest gebruikte materiaal in sieraden moet glas zijn. Daar twijfel ik niet over. Zo gaat de geschiedenis van glazen kralen terug naar eeuwenoude culturen: van het Mediterrane gebied tot het Indisch subcontinent. Er wordt beweerd dat de allereerste glazen kralen in China zijn vervaardigd. En dat ze al voorkwamen in het eerste millennium na Christus. Sinds mijn bezoek aan de moderne glasblazers op het Italiaanse eiland Murano kijk ik er vol bewondering naar. Ook heb ik inmiddels drie ringen met glas uit de renaissance (1500-1600) verzameld. Glas in sieraden is echt van alle tijden.

DETAILS

Vintage: circa 1970
Materiaal: 14 karaat goud met zwart glas
Conditie: uitstekend (als nieuw!)
Maat: 18 1/2 – kan aangepast worden

SHOP

Deze ring is verkocht.

CERTIFICAAT VAN ECHTHEID

Alle sieraden met edelstenen (of in dit geval: glas) in mijn online shop zijn door een gediplomeerde expert met tientallen jaren ervaring beoordeeld. Bij jouw aankoop ontvang je een officieel certificaat van echtheid met stempel en handtekening. Zo weet je precies wat voor soort edelsteen het is. En die zekerheid, dat geeft ons allebei een fijn gevoel!