SOLD – Vintage camee ring

Een miniatuurkunstwerk! De camee is van alle tijden. Van de opkomst tijdens het Romeinse keizerrijk via een revival in de renaissance tot blijvende populariteit in de negentiende en twintigste eeuw. Door de eeuwen heen vormt de camee een geliefd kunstwerk.

Nerd alert… Een van de grootste camees vind je in de Bibliothèque nationale de France in Parijs. De Grand Camée de France is gemaakt van sardonyx. Een kwarts met tinten zwart, bruin, rood en wit. Het geheel is lang als een liniaal en ook bijna zo breed. Over de herkomst en de leeftijd is helaas weinig bekend. Wel weten we dat Lodewijk XVI het pronkstuk eind 1700 in het Cabinet des Médailles in de bibliotheek heeft onder laten brengen.

Deze camee is gemaakt van schelp en daardoor erg kwetsbaar. Ze is bijvoorbeeld geen fan van hitte en fel licht. Je hoeft niet ongelofelijk voorzichtig te zijn, maar bewaar de ring wel altijd in het ringdoosje als je de ring niet draagt. Zo voorkom je verkleuring.

Details

Prijs: VERKOCHT
Vintage: cira 1950
Materiaal: 9 karaat goud en aragonite (carnelian conch shell)
Conditie: erg goed
Maat: 17 1/4 – kan kleiner of groter worden gemaakt

Shop

Deze ring is verkocht.

Certificaat van echtheid

Alle sieraden met edelstenen in mijn online shop zijn door een gediplomeerde expert met tientallen jaren ervaring beoordeeld. Bij jouw aankoop ontvang je een officieel certificaat van echtheid met stempel en handtekening. Zo weet je precies wat voor soort edelsteen het is. En die zekerheid, dat geeft ons allebei een fijn gevoel!