(SOLD) Vintage slangenring met robijn

Slangenringen. Ze zijn zo ontzettend gewild, maar het aanbod wordt steeds schaarser. Gelukkig heb ik een vintage exemplaar te pakken gekregen! Twee gouden slangen uit de jaren 1970 met onbehandelde, roodpaarse robijn.

De Engelse koningin Victoria zette lang geleden de toon: haar verlovingsring stelde een slang voor met een smaragd op z’n kop en robijnen oogjes. Hij schijnt ook diamanten tanden te hebben gehad – very nice. Speciaal voor haar ontworpen door prins Albert. Kennelijk is ze met de ring begraven. We zullen het waarschijnlijk nooit zeker weten. Onlangs zag ik dat Koningin Máxima ook een geweldig – en vooral grote – slangenring draagt. Een ontwerp van alle tijden dus.

Er wordt overigens gefluisterd dat de twee slangen een koppel symboliseren en dat ze in elkaar verstrengeld zijn voor de eeuwigheid. Wat denk jij? Zou dit een fantastische verlovingsring of trouwring kunnen zijn of toch gewoon een heerlijke sierring?

DETAILS

Prijs: VERKOCHT
Materiaal: 14 karaat geelgoud met 0.12 karaat roodpaarse robijn (onbehandeld, transparant, rond gefacetteerd)
Vintage: circa 1970
Conditie: uitstekend
Maat: 17 1/4

SHOP

Deze ring is verkocht.

CERTIFICAAT VAN ECHTHEID

Alle sieraden met edelstenen in mijn online shop zijn door een gediplomeerde expert met tientallen jaren ervaring beoordeeld. Bij jouw aankoop ontvang je een officieel certificaat van echtheid met stempel en handtekening. Zo weet je precies wat voor soort edelsteen het is. En die zekerheid, dat geeft ons allebei een fijn gevoel!