SOLD – Vintage trouwring uit Schotland

Trek je wellies en een stevig regenjack aan en reis met me mee. We lopen tegen de wind in over Palace Road. De zilte lucht voelt een beetje plakkerig aan. Aan de rechterkant doemt de St. Magnus Cathedral op. Een rood met geel stenen gebouw uit de twaalfde eeuw en tjokvol bijzondere grafmonumenten. Het is de meest noordelijk gelegen kathedraal van Groot-Brittannië. Enig idee waar je bent? Welkom in Kirkwall, de hoofdstad van de Schotse Orkney-eilanden.

Niet veel verderop, je kan het pand zelfs al zien, vind je de studio van Ola Gorie. Een ware pionier! Ze startte haar sieraden business in de jaren 1960 in Kirkwall. Inspiratie vond ze in haar Keltische en Noorse roots. De ene na de andere collectie moderne sieraden volgde, met altijd een knipoog naar lang vervlogen tijden. Destijds een gedurfde move.

De gouden trouwring in mijn shop komt uit haar atelier. Ze was toen nog maar tien jaar in Kirkwall gevestigd. Ola Gorie is inmiddels 84 jaar oud en in haar studio wordt deze ring nog altijd gemaakt. Het ontwerp heeft ze Eilean Donan genoemd. Een verwijzing naar het meest romantische kasteel van Schotland. Tha gaol agam ort is Schots-Gaelisch voor ik hou van je. Of nog mooier in het Engels: the love I have is upon you.

Fans van de serie Outlander opgelet! Op YouTube vind je een filmpje waarin Sam Hueghan (je weet wel, Jamie) je leert hoe je de zin correct uitspreekt.

DETAILS

Prijs: VERKOCHT
Vintage: circa 1970
Materiaal: 9 karaat goud
Conditie: Uitstekend
Maat: 15,5 (deze ring kan niet groter of kleiner worden gemaakt)

SHOP

Deze ring is verkocht.